Cropped landscape
Belföld
Budai Gyula: Dobrev Klára nem mond igazat
2018-08-1520:01
Teljesen egyértelmű, hogy Dobrev Klára nem mond igazat - így reagált a Napi aktuálisban Budai Gyula Dobrev Klára Facebook bejegyzésére, amiben arról írt, hogy a saját pénzéből adott kölcsönt "pár bajba jutott rokonnak, közeli ismerősnek" és a DK-nak. A Fidesz jogi szakpolitikusa felidézte: Gyurcsány Ferenc tavaly ősszel egy interjúban elmondta, hogy ő kérte meg Dobrev Klárát, hogy adjon kölcsön Czeglédynek, mert nem tudja kifizetni a Human Operator Zrt. által megkárosított diákokat.
Budai Gyula emlékeztetett: a diákok nem lettek kifizetve, a pénz nincs meg, a három kölcsönből egy visszaadásra került. 

A szakpolitikus szerint a szerződésben olyan kikötések vannak, amelyek azt bizonyítják, hogy ez egy üzletszerű kölcsön volt, ami azt jelenti, hogy a kölcsönön keresztül az Altus portfólió rendszeres haszonszerzéshez jutott. Ezt állapította meg az MNB és ezért indul büntetőeljárás - tette hozzá.
Ezek a pénzek a DK és az MSZP kasszájába vándoroltak, véleményem szerint ezeket az összegeket ott kell keresni, hiszen a Human Operator Zrt. számláján nem található meg
- jelentette ki Budai Gyula, aki szerint így próbálták tisztára mosni azokat a pénzeket, melyeket az EU-s forrásokból kaptak vagy más bevételekből érkeztek.

Ez jogosulatlan pénzügyi tevékenységnek minősül, ugyanis a jogszabály szigorúan meghatározza, hogy egy gazdasági társaság milyen feltételekkel folytathat ilyen tevékenységet. Fontos, hogy ehhez még a Magyar Nemzeti Banktól is kell engedélyt kérni, de ennek a cégnek sosem volt meg ez az engedélye - hangsúlyozta a szakpolitikus.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ