Cover
Kultúra
Budapesten mutatkozik be a Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteménye
2018-08-1816:00
Budapesten mutatkozik be a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteménye; a válogatás augusztus 23-tól lesz látható a Pesti Vigadóban.
A Pesti Vigadóban megszervezett kiállítás kultúrtörténeti jelentőségű, mivel közösségünk kiemelkedő képzőművészeti életműveinek reprezentatív bemutatását vállalta fel, célja: ízelítőt adni a magyarországi közönségnek a határon túl megőrzött, európai rangú magyar értékekről - hangsúlyozza a Székely Nemzeti Múzeum az MTI-hez eljuttatott közleményében. 

A tárlat a Székelyföld, Belső-Erdély és a Partium térségéből származó vagy ott jelentőset alkotó művészegyéniségeknek a Székely Nemzeti Múzeumban megőrzött műveit mutatja be. A közönség olyan jelentős alkotók munkáival találkozhat, mint Gyárfás Jenő, Ziffer Sándor, Mattis-Teutsch János, Szervátiusz Jenő, Baász Imre, Plugor Sándor, Jecza Péter, Korondi Jenő, de számos más 19. és 20. századi festő, szobrász, grafikus munkái is szerepelnek majd a válogatásban. 

A sepsiszentgyörgyi múzeum anyagából nyílt tárlat szeptember 30-ig lesz látható a Pesti Vigadó ötödik emeleti kiállítóterében.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ