Cropped landscape
Külföld
Deutsch Tamás: A migráció miatt nagy lesz a részvétel az EP-választáson
2018-08-2220:32
A Fidesz az Európai Néppártban képzeli el a jövőjét - nyilatkozta Deutsch Tamás az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Arra számítanak, hogy a magyar kormány álláspontját tükröző néppárti frakció alakul a 2019-es EP-választásokat követően – fogalmazott a fideszes európai parlamenti képviselő. A politikus szerint az illegális migráció lehet az a közös európai ügy, amely valamennyi uniós tagországot érint, ezért ez fogja meghatározni a jövő tavaszi európai parlamenti választásokat.
A migrációs válság az oka annak, hogy Európa politikai térképe teljesen átalakult az elmúlt 4 évben – mondta Deutsch Tamás. A képviselő kiemelte: 2014-ben, a legutóbbi EP-választáson még nem volt napirenden a migrációs válság, de 2015-ben már alapvetően határozta meg szinte valamennyi európai uniós tagország belpolitikai életét és az EU működését.

Deutsch Tamás szerint a migráció egy olyan közös európai ügy, amely valamennyi európai polgárt érinti és „ennek köszönhetően” várhatóan nagyobb is lesz a részvétel a jövő évi EP-választáson. A Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte: az Európába özönlő illegális migránsokkal kapcsolatban kétféle álláspont létezik. 

A „migránssimogató” illetve a magyar álláspont, amely szerint megálljt kell parancsolni az illegális migrációnak.
Európa biztonsága és a hétköznapok kiszámítható működése szempontjából felforgatja az életünket, ha továbbra is ugyanabban a mederben zajlik az ideáradó migránsokkal kapcsolatos „törődés” – hangsúlyozta a politikus.
Nem ártana a nyugat-európai politikusoknak is megtanulni, hogy a demokrácia nem azt jelenti, hogy kitalálnak különböző izgalmasnak tetsző teóriákat, amelyeket megpróbálnak letolni az európai polgárok torkán
- mondta Deutsch Tamás.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ