Cropped landscape
Kultúra
Idén először lesz Futball Éjszakája
2018-08-2511:24
Szeptember 7-én, pénteken kerül megrendezésre első alkalommal a Futball Éjszakája nevű rendezvény. Ennek keretében 21 focicsapat stadionját lehet meglátogatni, lesznek gálameccsek, stadiontúrák és kerekasztal-beszélgetések is.
A stadionokban meg lehet majd nézni olyan helyeket is, ahová egyébként csak úgy nem lehet bemenni, például az öltözőket. Megmutatják majd a csapat relikviáit, és az olyan csapatok, melyeknek van igazi múltja, múzeumlátogatást is tartanak majd, vagy a régi sikereket, múltat bemutató filmet, filmeket vetítenek.

A 21 csatlakozó klub 18 városhoz köthető, a klubok felének új vagy páréves létesítménye van.

Budapesten a Csepel és a III. Kerület a harmadosztályból, míg a Ferencváros, az MTK és az Újpest az NB I-ből csatlakozott, így a fővárosban összesen 76 bajnoki cím otthonát nézhetik meg az érdeklődők.

Újpesten és az MTK-pályán is lesz gálameccs, előbbi helyszínen egyben Balajcza Szabolcs és Kabát Péter búcsúmeccsét is láthatják, míg utóbbin öregfiúk mérkőzés lesz.

Vidékről a Békéscsaba, a Csákvár, a Cegléd, a Debrecen, a Diósgyőr, a Dorog, a Győri ETO, a Gyirmót, a Kaposvár, a Kecskemét, a Mezőkövesd, a Nyíregyháza, a Felcsút, a Salgótarján, a Haladás és a Tatabánya nyitja meg stadionjának kapuit.

Békéscsabán például babgulyást is főznek majd, Miskolcon lesz szurkolói labdarúgótorna, míg Győrben a szokásos (szinte minden helyszínen lesz) 11-es rúgó verseny mellett keresztléc rúgó versenyen is részt lehet venni, Dorogon pedig lesz buborékfoci!

Érdekesség, hogy az összes helyszínre el lehet menni egy karszalaggal (bár ezt nehezen lehetne megcsinálni, de Budapesten akár öt pálya is bejárható!), melynek ára 500 forint, gyerekeknek pedig csak 100. Egyes programokra külön kell regisztrálni.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ