Cover
Külföld
Sajtóklub: A migránsok bizonyították, nem tisztelik Európát
2018-08-2721:49
Az ECHO TV Sajtóklub című adásában Bayer Zsolt és vendégei megvitatták Matteo Salvini döntéseit, miszerint nem engedte partra szállni a migránsokat, napokkal később viszont mégis engedélyezte. Matteo Salvini valószínűleg mérlegelte, hogyha nyomozást indítanak ellene, őt bebörtönzik – reflektált az olaszországi eseményekre Bencsik András. Vendégek: Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa, Bencsik András Magyar Demokrata főszerkesztője és Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője.
Matteo Salvini nem engedett partra szállni több mint száz migránst, Catania kikötőjében. Az olasz belügyminiszter öt nap után engedélyezte, hogy elhagyják a hajót, miután az egyház vállalta nagyrészük ellátását. Az egyház mellett Írország és Albánia is befogad menekülteket.

Catania főügyésze vizsgálatot indított Salvini ellen, mondván, hogy ezzel személyi szabadság korlátozás bűntettét követte el. 

Bencsik András Horn Gyula szavaival kezdte: "lehet, hogy nem erkölcsös de jogszerű." Vagyis valószínűleg Matteo Salvini végig gondolta, hogyha elindítják a nyomozást, ő börtönbe kerülhet. 
Hozzátette, a belügyminiszter hiába próbál megálljt parancsolni a tömeges bevándorlás ellen, mégis vannak olyan jogi kiskapuk, amelyekkel rá lehet kényszeríteni Olaszországot arra, hogy bárkit be kell fogadnia, akár akarja akár nem. 
 
Huth Gergely elmondta, a migránsok az utóbbi években bebizonyították, hogy nem tisztelik Európát, nem akarnak együttélni ezzel a kultúrával, hanem le akarják győzni. 
 
Szentesi Zöldi László szerint Catania főügyésze már sejthet valamit, mi készül az ENSZ-ben. Magyarország otthagyta az ENSZ tárgyalásait, hiszen alapvető emberi jognak minősítenék a migrációt. 
 
Ez az egész ügy azt bizonyítja, hogy ennek már most vannak támogatói, vagyis ne legyenek határok és boldog, boldogtalan menjen ahová akar. Hozzátette, igazán pikáns, hogy kik jelentkeztek a menekültek befogadására. Azaz, Albánia, aki NATO és EU-tag akar lenni és Írország, aki viaskodik a múltjával és most belépne ebbe a boldog világba, ahol nincsenek határok - magyarázta.
 
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ