Cropped landscape
Belföld
Szili Katalin: A baloldal nem áll ki a nemzeti kérdések mellett
2018-08-2721:32
Auschwitz light a déli határkerítés, Orbán Viktorra pedig száz év börtön vár – jelentette ki Szanyi Tibor, a horányi Duna-parton rendezett Baloldali Sziget Fesztiválon. A szocialisták EP-képviselője szerint Orbán Viktor nem a megoldás, hanem maga a probléma. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott úgy fogalmazott: a baloldal nem áll ki azok mellett a közös nemzeti kérdések mellett, amit a társadalom nagy része támogat.
Szili Katalin szerint a baloldali pártoknak fel kellett volna sorakozni azon közös nemzeti kérdések mellett, amelyek az emberek biztonságát eredményezik.
Hozzátette: az EP választások is Európa biztonságáról és a keresztény értékek megvédéséről fognak szólni.

Kiemelte: a baloldali pártok Európa szerte nem képviselik a klasszikus baloldali értékrendet, az olyan kérdéseket mint a szociális vagy a jogbiztonság sokkal inkább a konzervatív pártok biztosítják.

A politikus szerint igenis helye van a keresztnek egy állami ünnepségen, a parlamentet díszítő zászlón.

Önmagában a kereszt nemcsak egy vallási jelkép, hanem egyszerűen ennek az országnak a valóságát, és önmagában azt a Szent Istváni örökséget, ami a Nyugat-Európához történő vezetését jelentett az országnak az államalapításkor
- fogalmazott.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ