Cropped landscape
Belföld
Gyurcsányék a törvények kijátszására buzdítják a bevándorlást támogató szervezeteket
2018-08-2807:28
A törvények kijátszására buzdít a Demokratikus Koalíció. Szerintük jó ötlet és elfogadható alternatíva, hogyha az érintett civil szervezet egy politikai párttá alakul, mert így mentesül a Soros-adó alól. A bevándorlási különadó augusztus 25-én lépett hatályba, nemsokkal korábban a Soros György által pénzelt szervezet, a Migracion Aid bejelentette: párttá alakulnak, hogy ne kelljen befizetniük a bevándorlási különadót. 
Siewert András a Migration Aid vezetője az ATV-ben arról beszélt, hogy őket nem érdekli a politika. 
Én nem vagyok hatalomorientált ember. Bennünket nem az a része érdekel, hogy mi most induljunk a választásokon, hanem az érdekel, hogy van mondanivalónk, és azt szeretnénk, hogy ez a mondanivaló ez minél több emberhez eljusson
- szögezte le.

Azaz részben elismerték, hogy a pártjuk tevékenysége nem a politikáról szólna. Ezt viszont az LMP nem tartja jó ötletnek. 
Azok a szervezetek alakuljanak párttá, akik el akarnak indulni a választáson. Ez a demokrácia játékszabálya
- így reagált Vágó Gábor, az LMP antikorrupciós szakszóvivője.

A Demokratikus Koalíciónak viszont tetszik az ötlet. Varju László, a DK alelnöke szerint a Migracion Aid lépése egy jó alternatíva arra, hogy hivatalosan és jogszerűen elkerüljék a Soros-adót, azaz a Gyurcsány-párt a törvények kijátszására buzdít.

További részletek a videóban:
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ