Cropped landscape
Belföld
Plusz-mínusz: Orbán Viktor tudja, hogy Olaszországnak segítségre van szüksége
2018-08-2906:05
Milánóba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, aki egyre intenzívebb menekültügyi vita közepette egyeztetett az olasz belügyminiszterrel. Az Orbán-Salvini találkozót és az olasz migrációs politikát az ECHO TV Plusz-Mínusz című vitaműsorában Falus Vajk, a Fidelitas alelnöke és Pintér Bence, az azonnali.hu főszerkesztő-helyettese elemezte.
A nyár folyamán diplomáciai gőzhenger működött Falus Vajk szerint, aki úgy véli, Orbán Viktor a munkát ugyanonnan folytatja, ahol a szabadságra menetele előtt abbahagyta, hiszen a tét a közelgő EP-választások. A Fidelitas alelnöke szerint az Orbán-Salvini megbeszélés a következő napokra biztosan meghatározza az európai közbeszédet.

A Tóth Kriszta vezette vitaműsorban Pintér Bence arról beszélt, hogy feszül egy erős ellentét a koalíciós olasz kormányban a kvótakérdéssel kapcsolatban. A kormány jelenleg teret enged a migrációnak, Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes azonban Orbán Viktor álláspontján van. Az azonnali.hu főszerkesztő-helyettese szerint az olaszok azt akarják elérni, hogy a migrációs kvótát elutasító országokat az Európai Unió valamilyen szankcióval sújtsa.
Falus Vajk a két politikus megoldáskeresését elemezve elmondta, hogy a célok az olasz és a magyar oldalon közösek: nemzeti alapokon nyugvó politika, erős határvédelem, kiegészítve a bevándorlók visszatelepítésével anyaországukba.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja – Plusz-mínusz
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ