Cropped landscape
Belföld
Heller Ágnes demonstrációt szervez
2018-08-3015:26
Heller Ágnes „A nacionalizmus ellen az egységes Európáért” címmel demonstrációt szervez Budapesten. Az eseményt a Demokrata szúrta ki a Facebookon.
A marxista filozófia nagyasszonya lelkes önkéntesként támogat egy nemzetközi kezdeményezést, amelynek célja az, hogy október 13-án ötmillió ember vonuljon utcára világszerte „a nacionalizmus ellen egy egységes, demokratikus és szolidáris Európáért”. Lelki szemeink előtt már meg is jelenik az Európai Egyesült Államok rémképe... jegyzi meg a portál. 
 
A nemzetközi, szokás szerint úgynevezett civil kezdeményezést a nacionalizmustól való rettegés hívta életre a leírás szerint, amelyet betűhíven, annak magyartalanságát és hibáit megtartva közlünk:
Ideje, hogy jelt adjunk! Szabad és békés Európát szeretnénk, mégis újra a nacionalizmusok nyernek teret -, az intolerancia terjed. A gyűlölet mind hangosabb, az erőszak mind gyakoribb. Egyes kormányok a "mástól", az idegentől való félelmet szítják és politikai tőkét kovácsolnak belőle. Egyre több "a diktatórikus" politikus. Eközben a társadalmat aláássa a kormányközi és hivatali korrupció, amely a jogállamiság lebontásával nyer teret, közben pedig a szociális vívmányok és nehezen kiküzdött társadalmi -és emberjogok kerülnek veszélybe. A szabadság és a béke már nem magától értetődő egyetemes érték
– sivalkodnak a jó „civilek”.
 
A magyarországi rendezvényt Heller Ágnes, Demszky Gábor kebelbarátja szervezi a Facebookon, de a hazai legelső támogatók között nemcsak az ő nevével találkozhatunk a 600 fős nemzetközi listán (a neveket betűhíven közöljük): 
 
Biro Adam író, kiadó 
Ban Zsofia író 
Dalos Gyoergy író 
Heller Ágnes filozófia professzor 
Nádas Péter író 

A szervezők a lelkes támogatók szíves elnézését kérik, amiért nem tudnak mindenkit feltüntetni oldalukon, ám állításuk szerint annyi támogató nyilatkozatot kapnak, hogy majd’ belefulladnak. Szimpatizánsaiktól azt kérik, segítsenek a helyi demonstrációk megszervezésében, terjesszék a felhívást, kövessék a közösségi médiában a 13-10.org-ot, osszák meg bejegyzéseiket, és legfőképp: vegyenek részt a gigademonstráción. 
 
A 89 éves önkéntes, Heller Ágnes kezdeményezésére válaszul eddig 94-en jelezték, hogy ott lesznek az októberi tüntetésen.

Demokrata
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ