Cropped landscape
Kultúra
Ma lesz az Állatkertek éjszakája
2018-08-3106:36
Ma rendezik meg az Állatkertek éjszakáját, amelynek keretében 12 magyarországi állatbemutató-hely várja változatos és izgalmas esti programokkal a látogatókat.
A programban idén is részt vesz két budapesti, a budakeszi, a debreceni, a győri, a jászberényi, a kecskeméti, a miskolci, a pécsi, a poroszlói, a szegedi és a veresegyházi állatbemutató-hely. A Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Tropicariumba valamint a Budakeszi Vadasparkba igény esetén kombinált jegy is váltható, ezek a közös jegyek szombaton és vasárnap napközben is érvényesek. 
    
A fővárosi állatkertben 23 helyszínen zajlanak programok, többek közt fókashow, elefánttorna és alkonyati lepkekert-látogatás, a Holnemvolt Vár idén első alkalommal kapcsolódik be a sorozatba, ott ajándék zsetonokkal is készülnek az érkezőknek. A Tropicariumban látványetetések lesznek, Budakeszin pedig szakvezetésekkel és állatbemutatókkal készülnek. 
    
Debrecenben különböző rovarokat és növényeket lehet megkóstolni, de a kisvasút is egész éjjel üzemel majd a Vidámpark játékaival együtt. Győrben többek közt a ragadozók etetését lehet megnézni, Kecskeméten a szakvezetések mellett a Csörömpölők Együttes ad koncert, Miskolcon pedig a szomszédos Bükk-hegység rovarvilágával, rovarevő faunájával és éjjeli ragadozó madaraival lehet megismerkedni. 
    
Pécsen csillagvizsgáló program, madarász túra, bátorságpróba, kincskeresés és gyerekszínházi előadás lesz, a Tisza-tavi Ökocentrumban kishajós kirándulással és akváriumi merüléssel, Veresegyházán pedig családi ügyességi versenyekkel készülnek az estére. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ