Cropped landscape
Belföld
Papp László: A Debreceni Nemzetközi Iskola 2019-ben nyitja meg kapuit
2018-08-3121:35
A Modern Városok Program egyik fontos része a Debreceni Nemzetközi Iskola megépítése, hiszen egy ilyen lépés versenyképesebbé teheti nem pusztán a várost, de az egész régiót is. A frissen alapított iskola már megkezdte szervezni az előjelentkezéseket - tájékoztatott a város polgármestere, Papp László, az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.
Az angol tanítási nyelvű nemzetközi oktatási intézmény különlegességét az adja, hogy egy olyan nemzetközi oktatási programot fog képviselni, amely az óvodás kortól egészen az érettségiig tart majd.
A polgármester arról is beszélt, hogy tulajdonjogi szempontból a debreceni önkormányzat megkezdte annak a mintegy négyszáz négyzetméter nagyságú területnek a megvásárlását, amely az észak-nyugati gazdasági övezet létrehozásához szükséges. 

A szerződések előkészítése már folyamatban van, a városvezetés pedig folyamatos tárgyalásban van a gazdákkal, akikkel vagy adásvétellel, vagy cserével oldják meg a területek birtokba vételét. 

Papp László szerint a gazdák túlnyomó többsége szeretné folytatni korábbi tevékenységét, amelynek biztosításához egy háromszáz hektáros cserealap áll majd rendelkezésre - mondta el Tóth Kriszta kérdésére Debrecen polgármestere.

A teljes beszélgetés:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ