Cropped landscape
Belföld
Kovács Zoltán: Vissza kell térni a nemzetek Európájához
2018-09-0222:05
Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter együttműködése bebizonyíthatja, hogy Európának is sikerülhet a tengeren megállítania az illegális migrációt - hívta fel rá a figyelmet a kormányszóvivő a Bayer showban. Kovács Zoltán kormányszóvivő az adásban hangsúlyozta: az Európai Unió eredeti alapjaihoz, a nemzetek Európájához kell visszatérni, és ez lesz a tétje az európai parlamenti választásoknak is. 
Bayer Zsolt azon felvetésére, hogy a liberális sajtó elképesztő „ámokfutásba” kezdett a magyar és az olasz politikus tárgyalása kapcsán, a kormányszóvivő elmondta: az elmúlt években már kiderült, hogy az elvtársakat, a baloldalt és a liberálisokat nem a valóság érdekli. 
A valóság ugyanakkor egyre markánsabban fordul a narratívájuk, világlátásuk ellen
– tette hozzá a politikus. 
Kovács Zoltán szerint az Orbán–Salvini-találkozó bizonyos értelemben kezdete volt a hivatalosan szeptember 6-án kezdődő európai parlamenti választások kampányának, amelynek végpontja a következő év májusában lesz. 
 
Rámutatott, két olyan potenciális és valós politikai szövetséges találkozott, akik az élére állhatnak annak a folyamatnak, aminek a végkimenetele – a várakozások szerint – az lesz, hogy létrejön egy alapvetően megváltozott Európai Parlament, egy alapvetően megváltozott Európai Bizottság és egy alapvetően megváltozott európai közeg. 

A kormányszóvivő hangsúlyozta, 
nem idejétmúlt nemzetekben és nemzeti identitásban gondolkodni, hiszen Európa működése és jövője a nemzeteken múlik, ahogyan ezt az alapító atyák is elképzelték.
A politikus hozzátette: elsősorban a kibocsájtó országokkal kell megállapodni a migránsok kezeléséről. 

Magyarország '15-ben, '16-ban, sőt talán az elmúlt évben is több mint 100 országból regisztrált menedékkérőket, ez azt jelenti, hogy a világon létező országok több mint fele kibocsájtó, amikor migránsokról beszélünk, és Európába igyekeznek, nem lehet megállítani ezt a modernkori exodust, csak úgy, ha a kibocsájtó országokkal meg tudunk állapodni, illetve ott olyan feltételeket teremtünk, amelyek megakadályozzák, hogy ezek az emberek elinduljanak
 – emelte ki a kormánypárti politikus. 

Kovács Zoltán szerint 
a baloldali liberális felfogás szerint a migránsok befogadása az európai jövő, ezzel szemben a magyar kormány azt vallja, hogy vissza kell térni az Európai Unió eredeti alapjaihoz, a nemzetek Európájához. Ennek a küzdelemnek a valódi tétje pedig az európai parlamenti választások májusi végeredménye lesz.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Bayer show 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ