Cropped landscape
Belföld
Több tízezer forintnyi segítség az iskolakezdéshez
2018-09-0218:31
A kormányzati lépéseknek köszönhetően sok olyan támogatást kapnak a családok, ami jelentősen segíti a tanévkezdést. Különösen az elmúlt nyolc év során minden esztendőben érezhetően jobbak a lehetőségek, különösen a nagycsaládosok részére. Egyebek között erről is beszélt Király Nóra, Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója és Ulicsák Péter, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) főtitkára Császár Attila műsorvezetőnek Echo-Mérleg című műsorunk vasárnapi adásában .

Király Nóra emlékeztetett arra, hogy elsőtől a 9. osztályig ingyenesen jutnak tankönyvekhez a tanulók, a nagycsaládos gyermekek számára az óvodai étkeztetés teljesen ingyenes, az iskolákban pedig a csak 50 százalékot kell fizetni. 
Sok-sok olyan támogatás van, amely – akár önkormányzati szinten is – segíti a tanévkezdést és sok tízezer forint támogatást jelent a családok számára
– emelte ki a Ficsak elnöke. 
Ulicsák Péter, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) főtitkára felhívta rá a figyelmet, három gyermek után jelentős támogatásban részesülnek a családok, ami jelentősen megkönnyíti a szeptemberi iskolakezdést. 
Király Nóra felidézte, 2010 előtt a tanévkezdés miatt a családoknak erősen a zsebükbe kellett nyúlniuk, hogy kifizessék a tankönyveket, tanszereket, hogy befizessék az ebédet, a különórákat. Hozzátette: 
2010-től egészen mostanáig évről-évre jöttek olyan intézkedések, amelyek segítik a családokat.
A teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Echo-Mérleg
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ