Cover
Gazdaság
Bubenkó Csaba: A kereskedelmi dolgozók 90 százaléka támogatja a vasárnapi boltzárat
2018-09-0320:39
A kereskedelmi dolgozók 90 százaléka támogatja a vasárnapi boltzárhoz való visszatérést, ezzel indokolta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában, hogy újra napirendre tűzték a boltok kötelező vasárnapi bezárását. Az érdekvédő szerint a kereskedelemben dolgozó munkavállalók többségét az sem zavarja, hogy emiatt elesnének a vasárnapi pótléktól.
A szakszervezet levelet írna Orbán Viktornak vegyek fontolóra a vasárnapi boltzárat. A kormány azonban már válaszolt is: nem tartják aktuálisnak a kérdést éppen ezért nem terveznek jogszabály-módosítást.  

Bubenkó Csaba azt mondta, a kereskedelmi dolgozók 90 százaléka támogatja a vasárnapi boltzár ismételt bevezetését. 

Velkovics Vilmos kérdésére, hogy mit oldana meg a boltzár, azt válaszolta: a kereskedelemben alapvetően munkaerőhiány van. A szakszervezet dolga az, hogy javítsa az ott dolgozók munkakörülményeit. 
A munkáltatók több pénzt fizetnek a vasárnapi munkáért, ha újra boltzár lesz, sokan elesnek ettől az összegtől - vetette fel a műsorvezető.

Bubenkó Csaba erre azt felelte, a munkavállalók nagy részének fontosabb, hogy a családjukkal legyenek és nem ösztönzi őket az ötven százalékos pótlék.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ