Cover
Gazdaság
Balogh László: A vártnál is gyorsabban nőtt a gazdaság
2018-09-0520:41
Elsősorban a szolgáltatások térhódításának köszönhető, hogy a vártnál is gyorsabban nőtt a magyar gazdaság az idei év második negyedévében - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára Napi aktuális című műsorunkban. A politikus szerint ehhez hasonló növekedés csaknem másfél évtizede nem volt Magyarországon.
Emlékeztetett: 2005 óta nem volt ennyire magas a gazdasági növekedés, de a korábbi ilyen mértékű növekedés egy nagyarányú eladósodás mellett következett be. Ez fenntartható emelkedés, hiszen a magyar GDP hosszú hónapok óta látványosan nő, miközben ez nem eladósodással, hanem az adósságszint csökkenésével jár együtt.
Felidézte: a válságot követően a lakosság fogyasztása visszafogottá vált, nagy volt az eladósodottság, de ennek az adósságnak nagy részét visszafizették, a leépítés után pedig nem kezdtek el egyből fogyasztani, hanem először tartalékot képeztek. 
A fogyasztói bizalom helyreállt, a lakosságnak van jövőképe, ezért az óvatossági tényezők kevésbé játszanak szerepet, mint néhány évvel ezelőtt
- hangsúlyozta az államtitkár.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ