Cropped landscape
Belföld
Informátor: A Jobbik osztódással szaporodik
2018-09-0721:13
Vona Gábor, a Jobbik főideológusa és elnöke a választási bukás után otthagyta a pártját. Lemondása után a Jobbik újabb koporsószegét Toroczkai László, a Jobbik egykori alelnöke verte be, amikor elindult a Jobbik tisztújító kongresszusán az elnöki székért és miután alulmaradt Sneider Tamással szemben, új platformot hozott létre a Jobbikon belül. Nagy Ervin, a Jobbik egykori alapítója szerint lehetséges újabb pártszakadás. Ezt a témát elemezte az ECHO TV Informátor stábja. 
A Jobbikban ismét felütötte a fejét a pártszakadás gondolota. Úgy tűnik, Volner János, a Jobbik alelnöke is elégedetlenkedik a párt vezetésével. Szerinte a Jobbik már hónapok óta nem tudja tematizálni a közbeszédet és csak negatív hírek jelennek meg róluk.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik sajtószóvivője úgy fogalmazott, hogy konfliktus nincs, csak vita, ami helyes.
Hogy a vitás kérdéseket ki, hogyan kezeli én nem tartom minden esetben szerencsésnek. Az, hogy a nyilvánosság előtt tesznek olyan politikai állásfoglalást, amely házon belül még nem eldöntött, nem szerencsés. Ezek generálják a sajtófelületeken a vélt vagy valós konfliktusokat
- fogalmazott. 

Azt Mirkóczki Ádám is elismerte, hogy a Jobbikban állandóak a politikai viták. Ideológiai kérdésekben is élesek az ellentétek. Mirkóczki Ádám hozzátette: nem tart attól, hogy Volner János távozna a Jobbikból.

Volner János nemzeti Jobbikot szeretne, azonban egyelőre kérdés, hogy a párt többi tagja is így gondolja-e. Volner János kiemelte: neki az a fontos, hogy a Jobbik továbbra is a nemzeti irányt kövesse.

Bohár Dániel azon kérdésére, előfordulhat-e, hogy megjelenik a Mi Hazánk Mozgalomban Volner János úgy fogalmazott: nem szeretne, mert neki a Jobbikban van dolga.

Nagy Ervin, a Jobbik egykori alapítója ezzel szemben úgy vélekedik: könnyen előfordulhat, hogy Volner János a Mi Hazánkhoz csatlakozik vagy új platformot hoz létre. 
Nagyon úgy tűnik, hogy a Jobbik osztódással szaporodik. Tehát egyre inkább szétszakad. Van esély arra, hogy Volner János is egy új formációt hoz létre, ha a párton belül nem sikerül hatalomra jutnia
- fogalmazott.
Nagy Ervin kiemelte: Volner János a Magyar Gárdára támaszkodik.
Volnernek jó kapcsolatai vannak a Magyar Gárdával. Vezetője és kiképzőtisztje is volt. Most úgy tűnik, azokat az embereket gyűjti maga köré, akik a Magyar Gárdában megmaradtak, de a Jobbik néppártosodása során elhagyták a pártot.
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ