Cropped landscape
Belföld
Dömötör Csaba: A kormány nem fogja hagyni, hogy térdre kényszerítsék Magyarországot
2018-09-0918:33
Méltatlannak tartja a hazai ellenzéki pártok EP-képviselőinek viselkedését a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba az ECHO TV Echo-mérleg című műsorában arról beszélt, a hazai ellenzéki pártok Brüsszelben folyamatosan Magyarország ellen tevékenykednek, erre jó példának nevezte a jövő heti Sargentini-jelentéssel kapcsolatos szavazást is, amelyet várakozásai szerint szinte az egész hazai baloldal megszavaz majd.
Dömötör Csaba azt mondta, az eddigi EP-választások 4-5 éves ciklusokat határoztak meg, de most sokkal többről van szó. A mostani választás fő témája a nemzeti identitás védelme, a biztonság és ezzel összefüggésben a bevándorlás lesz. Egy újfajta törésvonal húzódik most az európai politikai színtéren, amely felülírja a klasszikus pártpolitikai törésvonalakat. A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők csapnak össze. A Sargentini-jelentés is értelmezhető ennek a küzdelemnek a keretein belül.
 
A Sargentini-jelentéssel a bevándorlás kérdésében próbálnak minket meghátrálásra kényszeríteni. De nem ez az első eset – tette hozzá. 
Dömötör Csaba elfogadhatatlannak és méltatlannak nevezte a hazai ellenzéki pártok EP-képviselőinek viselkedését, arra számít, hogy a baloldali pártok képviselői megszavazzák a Magyarországot elmarasztaló jelentést. 

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője már borítékolta, hogy meg fogja szavazni a jelentést. Bár a Jobbik EP-képviselője tartózkodni fog a voksoláson, ez a tartózkodó szavazat azonban nemmel ér fel. Az LMP-nél még tart az online szavazás, az elnökség hétfőn ismerteti a döntést EP képviselőjével. A szocialisták is kivárnak hétfőig. A párt elnöke azonban a jelentés nagy részével egyetért. Nem csak a magyarországi pártok, az Európai Néppárt frakciójának képviselői is hallgatnak a kérdésben – magyarázta az államtitkár.

Hangsúlyozta, sokkal fontosabb, hogy 2019 tavaszán, hogy néz majd ki az Európai Parlament. Felfoghatjuk úgyis, mint egy bevándorláspárti intézmény utolsó próbálkozása, hogy térdre kényszerítse Magyarországot.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Echo-mérleg
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ