Cropped landscape
Külföld
Lengyelország támogatni fogja Magyarországot a támadás elhárításában
2018-09-1220:30
Demokrácia elleni merényletnek minősítette a Sargentini-jelentés megszavazását Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter szerdán a lengyel közszolgálati televízióban, aláhúzva: Lengyelország támogatni fogja Magyarországot e támadás elhárításában.
"Bizonyos értelemben ez egy demokrácia elleni merénylet, hiszen nincs olyan európai ország, amelynek kormánya ilyen magas társadalmi támogatást élvezne" - jelentette ki Ziobro.
   
Egyetértett Orbán Viktor előző napi strasbourgi beszédében elhangzott szavaival, miszerint az uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás kezdeményezése büntetés a migráció ügyében képviselt magyar álláspontért.
   
Ziobro szerint Magyarország és Orbán Viktor nagy érdeme, hogy a bevándorlás témájában "merészelt szembeszállni Európa befolyásos embereivel, köztük Angela Merkel német kancellárral" és "megmondani, hogy nem egyezünk bele az Európára nézve valódi biztonsági veszélyt jelentő, Afrikából és más országokból érkező emberek millióinak szabad beáramlásába".
   
A lengyel miniszter szerint "a magyarok elhárítják az EU részéről őket érő támadást". "Lengyelország ebben segíteni és támogatni fogja Magyarországot" - hangsúlyozta Zbigniew Ziobro.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a Napi aktuálisban arról beszélt, hogy a magyar-lengyel kapcsolatok továbbra is erősek, ennek jegyében pedig a jövőben minden olyan uniós döntést megvétóznak majd, amely a másik fél ellen irányul.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ