Cropped landscape
Belföld
Szijjártó Péter: A Néppártnak az európai emberek biztonságát kellene célul kitűznie
2018-09-1219:32
Kicsinyes bosszú az Európai Parlament bevándorláspárti többsége részéről a Sargentini-jelentés megszavazása Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint, aki erről az ECHO TV Napi aktuális című műsorában beszélt. A politikus szerint az is bebizonyosodott, hogy az Európai Néppártban is többségben vannak azok, akik a bevándorlást támogatják. Ennek ellenére abban nincs változás, hogy a Fidesz az a párt, amely a legnagyobb társadalmi támogatottságot tudja magáénak a Néppárt tagjai közül.
Szijjártó Péter szerint a Sargentini-jelentés, amelyet csalással fogadtak el, minősített hazugságok gyűjteménye.
A dokumentum 69 pontban foglal össze vádakat Magyarországgal szemben. Ezek közül 13 olyan ügyet boncolgat, amelyben már jóval korábban megegyezés született Magyarország és az Európai Bizottság között. A miniszter egyértelművé tette, hogy minden jogorvoslati lehetőséget megvizsgál a magyar kormány és a legkedvezőbb eredménnyel kecsegtetővel fog élni.

A politikus Tóth Kriszta kérdésére elmondta, hogy a pártcsaládon belüli ellentétek következményeként a soron következő EP-választáson az Európai Néppárt támogatása meggyengülhet. 

A miniszter szerint továbbra is elsődleges az EU határainak védelme, ezzel kapcsolatban leszögezte: nem lehet tárgyalni a kompetenciák átadásáról. Azoknak a schengeni államoknak azonban, akik nem tudják biztosítani az Unió külső határainak védelmét, fel kell függeszteni a tagságát - jelentette ki Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter arról is tájékoztatott, hogy a magyar-lengyel kapcsolatok továbbra is erősek, ennek jegyében pedig a jövőben minden olyan uniós döntést megvétóznak majd, amely a másik fél ellen irányul.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ