Cropped landscape
Belföld
Durván trükköztek „a gyenge nemekkel” az EP-szavazáson
2018-09-1319:52
A kormánynak az az álláspontja, hogy nem született határozat az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentésről. Kovács Zoltán kormányszóvivő az ECHO TV Napi aktuális című műsorának csütörtöki adásában abszurditásnak nevezte, hogy a szerdai EP-szavazáson a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe. A politikus úgy fogalmazott, a világon mindenütt a tartózkodás egy „gyenge nem”, vagyis nem pusztán a „gyenge nemeket” nem számolták, hanem tulajdonképpen azokat duplán számolták igennek. Szerinte a Magyarország elleni egész koncepciós eljárás megkérdőjelezi azt, hogy mire való az Európai Parlament. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, előbb-utóbb elválik a mag az ocsútól és elválik, mely szövetségesére számíthat Magyarország.
75 emmi csaladokeve statikbanner nov 970x90
hirdetés
Az Európai Parlamentben szerdán 448 képviselő szavazta meg Judith Sargentini holland, zöldpárti képviselő magyarországi helyzetről szóló jelentésének elfogadását, míg a tervezetet 197 EP-képviselő elutasította, és 48-an tartózkodtak. 

Kovács Zoltán felhívta rá a figyelmet, hogy a Lisszaboni Szerződés, mint az Európai Unió legmagasabb rangú jogszabálya egyértelműen fogalmaz, 
a leadott szavazatok kétharmadára van szükség és a leadott szavazatokba természetesen beletartozik a tartózkodás is.
A kormányszóvivő rámutatott, az EP belső szabályzata arra mutat, hogy különleges eljárásban, mint például a 7-es cikkely, a tartózkodások is számítanak. 
A magyar Országgyűlésben ilyen nem fordulhatott volna elő, vagyis logikai, jogi és eljárási szempontból is teljesen elképzelhetetlen, hogy a tartózkodó szavazatok a magyar parlamentben ne számítanának – folytatta a kormánypárti politikus, aki szerint a Sargentini-jelentés kapcsán az egész folyamat abszurditása volt nagyon penetráns. 
 
A politikus egy ezer sebből vérző koncepciós eljárásnak nevezte azt, ami folyik Magyarország ellen. Leszögezte: 
egy országról beszélünk, nem pedig kormányról, hiszen egész Magyarországot úgy festették le, mintha itt egy mélységesen sötét diktatúra épülne.
Kovács Zoltán szerint nem tudni, hogy a joginak álcázott politikai kutyakomédia miért is áll érdekében bárkinek is az európai intézményrendszerben. 

A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
Strabag 970x90 banner 181108
hirdetés
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ