Cropped landscape
Külföld
A berlini rendőrség attól fél, hogy az arab migránsbandák háborút indítanak
2018-09-1410:29
A hatóságok attól félnek, hogy az egymással versengő bűnszövetkezetek közti véres összetűzések egyre gyakoribbá válnak -számolt be a 888.hu
75 emmi csaladokeve statikbanner nov 970x90
hirdetés
A berlini rendőrség továbbra is keresi azokat, akik a hét elején fényes nappal sorozatlövéssel megöltek egy 36 éves palesztin maffiavezért, akit számos bűncselekmény elkövetése miatt a német bíróságok már többször is börtönbüntetésre ítéltek. A térfigyelő kamerák három elkövetőt is rögzítettek, akik után nagy erőkkel nyomoznak.

A német főváros rendőrségi szakszervezetének elnöke az Infostart tudósítása szerint arról beszélt, hogy a városban bandaháború dúl.

Az arab maffiaszervezetek immár a nyílt utcán harcolnak egymással. A bűnszövetkezetek tagjai felfegyverkeztek, így történhetett, hogy a rendőrség előtt sem ismeretlen palesztin férfira a családja szeme láttára, Berlin egy forgalmas helyén lőttek rá hárman, majd elmenekültek a merénylők" – fogalmazott Norbert Cioma.

A kórházat a vizsgálat közben átmenetileg körülzárták az érintett klán tagjai. A bevándorlókból álló banda feje a halála előtt nem sokkal adott egy interjút, ahol arról beszélt, hogy a '90-es évek óta, kiváltképpen Libanonból érkezett arabok úgymond rokoni alapon összetartanak, és ügyes kezdeményezéseikkel komoly vagyonra tettek szert.

Öntörvényű családokról van szó, amelyek fittyet hánynak a Németországban érvényes törvényekre" – mondta.

Az arab bandák elsősorban a kábítószer-kereskedelemben vannak jelen, onnan szereztek felfoghatatlan mennyiségű vagyont, melyekből számos ingatlant vásároltak, saját negyedeket alapítottak a megvett épületekből. 

A piac uralmáért több klán is verseng egymással, ez azzal jár, hogy a felek rendszerint leszámolásokat hajtanak végre – ahogy a fenti példa is mutatja, gyakran a nyílt utcán és fényes nappal. A berlini rendőrség szakszervezetének elnöke szerint látványos megtorlás várható a palesztin férfi meggyilkolása miatt, a helyzet őt a múlt század 20-as éveiben Chicagóban lezajlott maffiaháborúra emlékezteti.

888.hu
Strabag 970x90 banner 181108
hirdetés
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ