Cropped landscape
Belföld
A Jobbik még mindig a kudarcot értékeli
2018-09-1407:44
Pénteken zárul a Jobbik frakcióülése, melyen a választási kudarc után lemondott Vona Gábor is részt vett - írja a Magyar Hírlap. Sneider Tamás elnök ismertette a Jobbik új stratégiáját.
Vona Gábor volt pártelnök is részt vett a Jobbik délben záruló háromnapos frakcióülésén Kiskőrösön – számolt be a párthoz közel álló Alfahir.hu. A Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton a portálnak elmondta, Vona és Szabó Gábor pártigazgató bevonásával értékelik a parlamenti választás tanulságait, a párt anyagi helyzetét, levonják a megfelelő következtetéseket, és meghatározzák az új politikai irányvonalat. Az ülésen Sneider Tamás pártelnök ismerteti új stratégiáját, amelyet a párt szeptember 29–én tartandó kongresszusán vitatnak meg. Sneider a Népszavának elmondta, stratégiájuk kulcs- szavai a szabadság és az igazságosság lesznek. Fideszes propagandának nevezte a híreket, amelyek szerint a pártban egyre nagyobb az elégedetlenség vele és Gyöngyösivel szemben. 

A pártját többször keményen bíráló Volner János alelnökkel való viszonyáról Sneider Tamás annyit mondott, „Jó. Annak ellenére is, hogy voltak bizonyos kiszólásai.” Volner egy korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy ha őt választották volna pártelnöknek, akkor talán sikerült volna megakadályozni a pártszakadást. Snei­der szerint a pártszakadás elkerülhetetlen tisztulási folyamat volt, amelyért nem érez felelősséget. Elmondta azt is, hogy a Jobbikból kizárt és kilépett politikusok által alapított Mi Hazánk Mozgalomból többen jelezték, szeretnének visszalépni a pártjukba. Egyetlen emberről sem tudunk, aki szeretne tőlünk visszatérni a Jobbikba – reagált a Magyar Hírlapnak Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke. Ezt mondta Novák Előd alelnök is, hozzátéve, hogy „küldhettek is valakit” ezzel a feladattal a Jobbikból. Majd az Európai Néppárt sajtófőnökének a Jobbik csatlakozási szándékára adott reakcióját idézte „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos.” 
 
Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ