Cover
Belföld
Bakondi György: Rá akarják kényszeríteni Magyarországra, hogy megváltoztassa álláspontját
2018-09-1420:56
Rá akarják kényszeríteni Magyarországot, arra, hogy változtasson az illegális bevándorlást elutasító álláspontján. Azt akarják, hogy Magyarország beálljon a sorba - jelentette ki Bakondi György az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója reagált arra, miszerint a német kancellár úgy véli, hogy a schengeni övezet külső határán található európai peremországoknak át kell adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek.
75 emmi csaladokeve statikbanner nov 970x90
hirdetés
El akarják venni a kapukulcsot így fogalmazott reggel a kormányfő a közrádióban. Arra utalt, hogy a következő csata arról szól majd, hogy kivédi Magyarország határait, ki dönti ezt el, hogy kit eresztünk be az ország területére. 

Bakondi György azt mondta igazság szerint rá akarják kényszeríteni Magyarországot, arra, hogy változtasson az illegális bevándorlást elutasító álláspontján. Azt akarják, hogy Magyarország beálljon a sorba. 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemelte, jelen helyzetben van valami plusz, vagyis a szuverenitás sérelme. Vagyis abban a helyzetben is átvehetik a határőrizet, hogyha az adott nemzetállam ezt nem is akarja. 
Ez 2015 óta tartó támadások sorozatában a Sargentini-jelentéssel vetekedő nagyságrendű elképzelés -tette hozzá.

Segítséget kérni és kapni, egy nehéz helyzetben, egy bevándorlási hullámban mondjuk Görögország vagy Olaszország esetében ez egy helyeselhető elgondolás. De a nemzetállam a jogkörét a saját határának a őrizetéről elvonni, ez már nem helyeselhető - fejtette ki véleményét Bakondi György.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
Strabag 970x90 banner 181108
hirdetés
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ