Cropped landscape
Belföld
Kocsis Máté: Soros emberei írták és fogadták el a Sargentini-jelentést
2018-09-1406:23
A Sargentini-jelentés egy hazug jelentés, az abban leírtakat csalással fogadta el az Európai Parlament (EP) - jelentette ki Kocsis Máté a Velencén megtartott háromnapos Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülést követő sajtótájékoztatón, pénteken. A Fidesz frakcióvezetője közölte: Magyarország nem engedi, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát. Hozzátette: hétfőn terjesztik a Ház elé azt az országgyűlési határozattervezetet, amely mindezt tartalmazza majd. 
Velencén tartotta évadnyitó frakcióülést a Fidesz-KDNP. A szeptember 12-14-ig tartó rendezvényt követően Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője valamint Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője közös sajtótájékoztatón számolt be az ott kialakított álláspontokról, döntésekről.

Kocsis Máté közölte: a kormány valamennyi tagja beszámolt a frakció felé. Megismerték a miniszterek terveit és elképzeléseit. 

Két új kabinetet hoznak létre – jelentette ki a frakcióvezető. Az egyik a Novák Katalin vezette Népesedéspolitikai Kabinet lesz, a másik pedig a Bevándorláspolitikai és Migrációs Kabinet, melyet Németh Szilárd fog vezetni. 

Kocsis Máté szavai szerint a frakcióülés kiemelt és főtémája volt a Sargentini-jelentés. Ennek kapcsán elmondta: 

a Fidesz-KDNP hétfőn országgyűlési határozatot terjeszt a parlament elé. Ebben ki fogják mondani, hogy a Sargentini-jelentés egy hazug jelentés, illetve, hogy az Európai Parlament csalással fogadta el azt. Az országgyűlési határozat azt is ki fogja mondani, hogy a Sargentini-jelentést Soros György emberei írták és Soros György emberei fogadták el.
A Sargentini-jelentés kapcsán a jogi meggyőződésük az, hogy az egy érvénytelen döntés, emellett pedig ellentétes a Lisszaboni szerződéssel. Felkérték a kormányt, hogy minden szükséges jogi lépést tegyen meg valamint védje meg Magyarországot a csalással elfogadott, hamisan eredményt hirdetett jelentéssel szemben - tette hozzá kocsis Máté.
Ha Judith Sargentini, az Európai Parlament bármely bevándorláspárti képviselője vagy Soros György azt hiszi, hogy Magyarország ezt szó nélkül hagyja, akkor téved
- szögezte le Kocsis Máté, hozzátéve, 

minden politikai és jogi lépést meg fognak tenni azért, hogy ezzel a hazugságáradattal szemben megvédjék Magyarország becsületét és a magyar emberek döntését.
Soros György zsoldosai azért bélyegezték meg bosszúból Magyarországot, mert a magyarok többször is világosan kinyilvánították, mit gondolnak az illegális bevándorlásról - fogalmazott Kocsis Máté.
Nem fogjuk megengedni, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát 
- húzta alá Kocsis Máté. A országgyűlési határozattervezet ezt is tartalmazni fogja - fűzte hozzá. 
 
Nem fog asszisztálni a magyar országgyűlés ehhez a tervhez - jelentette ki. Kocsis Máté bízik abban, hogy azok az ellenzéki politikusok, akik elárulták a hazájukat az Európai Parlamentben egyrészt szégyenlik magukat, másrészt pedig a magyar parlamentben ülő ellenzéki politikusok végre rájönnek, hogy 

nem mehetnek szemben a magyar emberek érdekeivel. 

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint eljárásjogi ügyeskedés útján fogadták el a Sargentini-jelentést. 

Szerinte egy olyan "dekadens ideológia" képviselői gyakoroltak erős nyomást a jelentést megszavazókra, amely elítéli a normális világot megvalósító Magyarországot. Sokan pedig nem tudtak ellenállni. 
Nem a magyar kormány ellen, hanem Magyarország ellen irányult a Sargentini-jelentés. Éppen ezért, az azt megszavazó magyar EP-képviselők hazaárulást követtek el
- húzta alá a Harrach Péter. 

Közölte: változás várható az ápolási díj kérdésében, a családi csődvédelem rendszerében illetve a mintegy 100 ezer fölötti bedőlt hiteles megsegítését illetően. A KDNP ezen területeket érintő terve ősszel kerül a parlament elé. 

A teljes sajtótájékoztató: 
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ