Cropped landscape
Belföld
Harrach Péter: Segíteni kell a nehéz helyzetbe került embereken
2018-09-1421:18
A Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülést tart Velencén. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte: a KDNP számára elsősorban a szociális kérdések a fontosak, mint például az ápolási díj és a családi csődvédelem.
Harrach Péter kiemelte, hogy az ápolási díj szempontjából nemcsak a díjemelés a kérdés, hanem azok az emberek, akik 24 órán keresztül ápolják a hozzátartozójukat kimerülnek.
Kell nekik egy olyan segítség, ami a nappali gondoskodást, ápolást szolgálná. Ez intézményi kérdés. Ez is szóba került.
Másik szociális természetű kérdés a családi csődvédelem. Harrach Péter elmondta: kezdeményeztük ennek a feltételeinek a lazítását. Ez is egy fontos dolog, hiszen nagyon sokan vannak akiknek bedőlt hitelük van vagy hasonló ok miatt kerültek válsághelyzetbe. Hozzátette, hogy már el is készült a minisztériummal közösen egy előterjesztés, ami reményei szerint nemsokára a kormány elé, majd a parlament elé kerül.
Ez a könnyített törlesztésnek a rendszere, ami százezres nagyságrendű érdekeltet érint. Ezek olyan intézkedések, melyek a nehéz helyzetbe került embereken segítenek. Én úgy gondolom, hogy amikor megcélzunk egy sikeres emberekből álló társadalmat, akkor nem feledkezhetünk el azokról, akik nem sikeresek, mert rajtuk segíteni kell
- fogalmazott.
Velkovics Vilmos azon kérdésére, hogy a családi csődvédelem könnyítése a bankok számára jelentene-e terhet vagy a költségvetés szállna-e be Harrach Péter elmondta:
Nyilvánvaló, hogy a bankoknak kell áldozatot hozni. Az is nyilvánvaló, hogy ennek a legradikálisabb elemeit nem szívesen vállalják a bankok. Ez érthető, de mi nem azért vagyunk, hogy a bankoknak kedvezzünk, hanem azért, hogy egy igazságtalan helyzetet helyrehozzunk.
Hozzátette: egy átütemezésről van szó, ami könnyíti az adósok helyzetét. Ebben szerepel például a kilakoltatások felfüggesztése vagy bizonyos költségek, kamatok elengedése, ami mindenképpen az érintettek igényét szolgálja.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ