Cropped landscape
Külföld
Informátor: A Sargentini-jelentés egyértelműen politikai célzatú
2018-09-1421:14
A LIBE Bizottságot 2017. májusában kérte fel az Európai Parlament arra, hogy vizsgálja meg, indokolt-e Magyarországgal szemben a hetes cikkely szerinti eljárás. Ezt követően az Európai Parlament úgy döntött, indokolt a jelentés készítése. A LIBE Bizottság Judith Sargentinit kérte fel, hogy készítse el a dokumentumot Magyarországról és a LIBE júniusban meg is szavazta. A szavazáson 56 képviselő vett részt, 37-en támogatták és 19-en ellenezték a Magyarországot elítélő jelentést. A bizottsági szavazást az Európai Parlament plenáris ülése követte Strasbourgban, ahonnan az ECHO TV Informátor stábja sem hiányzott. 
75 emmi csaladokeve statikbanner nov 970x90
hirdetés
Az ülésen részt vett Orbán Viktor is, aki a nyugat-európai demokrácia jegyében, mindössze hét percet kapott. Az Informátor stábja a Sargentini-jelentés vitája előtt beszélgetett európai parlamenti képviselőkkel.

A Schöpflin György, fideszes európai parlamenti képviselő szerint a dokumentum egyértelműen politikai célokat szolgál. Úgy véli, hogy a jelentésben minden benne van, amit bele lehet gyömöszölni.
Valószínűleg maga Sargentini sem értette, hogy miről is van szó.
Morvai Krisztina, független európai parlamenti képviselő szerint álszent dolog az, hogy Sargentini a jogállamiságot félti, miközben jelentésével ő maga csúfolja azt meg.
Én jogászként azt gondolom, hogy a jelentés abszolút megcsúfolása a jogállamiságnak. Egy kicsit optimistábban azt mondanám, hogy egy kirándulás a jogtörténet világába Sargentini asszonnyal, mint idegenvezetővel. A szovjet államfelfogás volt olyan, hogy a jogra nincs szükség. Elég, ha van forradalmi öntudat. Ez a jelentés erről szól
- fogalmazott.
Az európai politikai teret elnézve egyértelműen kijelenthető, hogy a Sargentini-jelentés valójában azért készült, mert Magyarország nem akar az európai multikulturális országok sorsára jutni. A Sargentini-jelentés egy büntetés a magyar migrációspolitika miatt.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
Strabag 970x90 banner 181108
hirdetés
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ