Cropped landscape
Kultúra
A Nemzeti Színház rejtett zugaiba is betekinthetünk a nyílt napon
2018-09-2007:13
Szeptember 22-én, szombaton, 13 és 22 óra között megnyitja kapuit az érdeklődők előtt a Nemzeti Színház. A nézők beülhetnek a Viktor Rizsakov által rendezett Álomgyár (Dreamworks) és a Vidnyánszky Attila által színre vitt Az ember tragédiája próbájára is, és külön találkozhatnak a Lucifert játszó színészekkel.
Az érdeklődők végignézhetik az előadások plakátjaihoz készülő fotózást, amely során Bánsági Ildikó, Söptei Andrea, Barta Ágnes, Blaskó Péter, Földes László Hobo, Bakos-Kiss Gábor, Rátóti Zoltán és Szarvas József pózol majd a fényképezőgép előtt.

A Nemzeti Színházban ezen a napon, 14 órakor leplezik le Németh Antal, a legendás színigazgató szobrát, Matl Péter alkotását. Németh Antal munkásságát különleges, interaktív tárlaton mutatják be. Még lehet jelentkezni a kulisszajárásra, amely során a színház rejtett, izgalmas zugai­ba is bepillanthatnak a nézők.

17 órától az idén 90 éve született Sinkovits Imre életét és alakításait idézik meg a nemzeti színészei a Kaszás Attila-teremben. 19 órától koncert zárja a programot: a csak erre az alkalomra megalakult formáció, a Hétre Ma Várom a Nemzeti Band a ’60-as, ’70-es évek slágereiből válogat.

Pop, rock, sanzon, jazz lesz műsoron. Közreműködnek: Szűcs Nelli, Pál Lajos, Tóth Auguszta, Söptei Andrea, Szabó Sebestyén László, Fehér Tibor, Bordás Roland, Trill Zsolt, Mátyássy Bence. A gyerekekre is gondoltak, őket számtalan izgalmas színházi játékkal várják.

A teljes program, amelyen a részvétel ingyenes, és még sok más érdekesség a Nemzetiszínház.hu oldalon és a teátrum Facebook-oldalán olvasható. A nyílt napon harmincszázalékos kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni a Nemzeti Színház előadásaira.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ