Cropped landscape
Sport
Ötéves a Nemzeti Kézilabda Akadémia
2018-09-2515:45
Az ötéves Nemzeti Kézilabda Akadémia is csatlakozott az európai kézilabdázás hetéhez. Kedden Balatonbogláron edzésekkel, edzőmeccsekkel várták a sportág jelenlegi és jövőbeli szerelmeseit. 
Az edzések a mindennapok részei a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Ezúttal egy vendégcsapat is megtapasztalta, milyen a tréning Balatonbogláron.
 
A Dunakanyar Kézilabda Akadémia növendékei jártak itt, nekik egy bemutató edzést tartottak a kollegáink, és arra is jó volt ez az alkalom, hogy bemutassuk azokat a szakembereket és azt a szakmai munkát, ami nálunk folyik 
- mondta a Sótonyi László edző.
 
Az európai kézilabdázás hete keretében Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián is népszerűsítik a sportágat. Nemcsak a szakmai és létesítménybeli feltételek adottak a kézilabda minél jobb elsajátításához Balatonbogláron. Itt tudatosan készülnek a gyerekek a sportolói létre.
 
Nem egy olyan klubmodell szerint dolgozunk, hogyha van a gyereknek kedve, eljön és örülünk neki, hogy itt van, hanem itt tényleg olyan gyerekek vannak, akik azért költöztek el a családtól ide a faluba, a kollégiumba, és választották ezt az életet, merthogy kézilabdások akarnak lenni 
- mondta Bohus Beáta.
 
A Nemzeti Kézilabda Akadémia 5 éve indult, azóta korosztályos válogatottakban értek el nemzetközi sikereket tanítványaik, és NB I-es csapatok is leigazoltak NEKA-s fiatal tehetségeket.  
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ