Cover
Kultúra
Schönberg, Mozart és Schubert műveit tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar
2018-09-2507:19
Schönberg, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar szombaton Pécsett, a Kodály Központban.
Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a PFZ Pannonicum-sorozatának bérletnyitó hangversenyén szólistaként a bécsi születésű Benjamin Schmid hegedűművész és Alexander Zemcov orosz brácsaművész működik közre az osztrák főváros egyik "legvarázslatosabb időszakát" felelevenítve. A hangversenyt a zenekar legújabb programsoroztának első klubestje követi, "ahol exkluzív gasztronómiai és zenei csemegékkel" várják a klubtagokat - tették hozzá. 

A koncert előtt Kircsi László vezetésével Schönberg-beavatóval hangolódhatnak a koncertlátogatók. Az előadás szünetében Benjamin Schmid dedikálja a PFZ-vel közös, nemrég megjelent lemezeit. A felvételeken Bartók, Csajkovszkij és Dvorák művei hallhatók. A hangverseny után kezdődik az első PannoniClub, amelynek témája mindig az adott esthez igazodik - ismertette a zenekar. 

Az eseményen mások Benjamin Schmid, a Bécsben élő Bogányi Tibor karmester és az osztrák fővárosban egyetemet végzett Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója osztja meg gondolatait a zene fővárosáról. Az est moderátora Méhes Károly lesz - részletezték. A PFZ jelezte azt is, hogy a Pannonicum-klubtagoknak a Trüffel Cukrászdát vezető Sztanics Balázs mesél "a hamisítatlan bécsi kávé és torta délutáni szertartásáról". 

A résztvevőket egy szelet Sacher-tortával és burgenlandi borkóstolóval Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó magazin főszerkesztője várja.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ