Cropped landscape
Külföld
Kiss-Rigó László: Ellen kell állni a brüsszeli elit gyarmatosító törekvésének
2018-09-2620:43
Fordulat a pápa álláspontjában a migrációt illetően? Az egyházfő a Baltikumból a Vatikánba visszatérőben a pápai repülőgépen úgy fogalmazott: be lehet fogadni a migránsokat a lehetőségekhez mérten, de nem tömegesen, mivel az nem lehetséges. A katolikus egyházfő hozzátette: az ajtók nyitva állhatnak,  amennyiben nem jelentenek fenyegetést az identitásra. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök azt mondta: a pápa már korábban is hasonlóan vélekedett, azonban a nyugati sajtó nem adott hírt az ilyen nyilatkozatairól.
Kiss-Rigó László elmondta: az egyházfő már egy évvel ezelőtt hangsúlyozta a migráció megállításának fontosságát, amikor a magyar katolikus püspökökkel találkozott.
Kifejezetten hangsúlyozta annak fontosságát, hogy minden lehetséges módon ellent kell állni a mai brüsszeli és strasbourgi elit Európát gyarmatosító törekvésének
- fogalmazott.
Hozzátette: amikor humanitárius problémák merülnek fel, és szerencsétlen embereket kell segíteni, akkor jó keresztényhez híven segít, azonban ő is látja a migráció Európát érintő veszélyeit.

A szentatya körültekintő és megfontolt hozzáállásra szólított fel, ezzel kapcsolatban Kiss-Rigó László úgy fogalmazott: azon emberek akik humanitárius segítségre szorulnak, mert menekülniük kell valahonnan, őket segíteni kell abban, hogy hazamehessen és ott biztonságban élhessenek.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ