Cropped landscape
Belföld
A Fidesz-KDNP EP-képviselői az Európai Bizottság elnökéhez fordulnak a migrációs biztos kijelentései miatt
2018-09-2914:09
A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői szerint az Európai Bizottság (EB) migrációs biztosa alkalmatlan a feladatára, ezért a jövő héten a testület elnökéhez fordulnak azzal a kérdéssel, hogy mikor váltja le Dimitrisz Avramopuloszt, és kit jelöl ki utódjául - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szombaton Budapesten újságírók előtt.  
A politikus szerint Dimitrisz Avramopulosz a legalapvetőbb szabályokat megsértve nyilatkozott az ENSZ Közgyűlésének egyik fontos kísérő rendezvényén, ahol nyílt bevándorláspárti programot és állandó betelepítést hirdetett meg. Kijelentései alapján legalizálná és megszervezné a migrációt, elvenné a határvédelmet és a menekültügyi eljárást a tagállamoktól, megkönnyítené a migránsok beáramlását - tette hozzá Deutsch Tamás. 
    
Hangsúlyozta, hogy az uniós biztos "példátlan módon túlterjeszkedett" a jogkörén, kijelentései élesen ellentétesek az EU jogi normáival, a külső határok védelméről és a migráció megakadályozásáról szóló uniós döntésekkel, de még a migrációs jogszabályok módosító EB-javaslatokkal is. Avramopulosz csak akkor mondhatta volna, hogy az EU támogatja, elfogadja és betartja az ENSZ bevándorláspárti migrációs csomagját, ha erre az EU minden tagállamától felhatalmazást kap - mutatott rá Deutsch Tamás. 
    
A kormánypárti EP-képviselő szerint az uniós biztos a legalapvetőbb szabályt is megsértette azzal, hogy az EU nevében nyilatkozott, miközben szélsőségesen bevándorláspárti megnyilvánulása nyilvánvalóan ellentétes több uniós tagállam álláspontjával. 
    
A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselőinek álláspontja szerint az Európai Bizottság tagjai és vezetői nem választott politikusok, hanem tisztségviselők - emelte ki Deutsch Tamás. Megjegyezte, hogy az EB javaslatai rendszerint az illegális migráció törvényesítését, a határvédelem gyengítését, a migráció elleni fellépés leépítését támogatják.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ