Cropped landscape
Belföld
Gyurcsányék megúszták az MNB-feljelentést
2018-10-0406:28
A Budapesti Rendőr-főkapitányság elutasította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) feljelentését, így nem indul nyomozás a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft. pénzkölcsönnyújtási gyakorlata miatt – értesült a Magyar Idők.
A lap korábban megírta: a jegybank a közelmúltban 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben.

Az MNB által vizsgált kétéves időszakban a DK elnökének neje által vezetett társaság csaknem 400 millió forint összegben kölcsönzött pénzt jogosulatlanul – jellemzően kamat ellenében – közel harminc magán- és jogi személynek. Az Altus a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének is több alkalommal, összesen 200 millió forint kölcsönt adott. 

Az MNB jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének gyanújára utaló feljelentése alapján – amelyben a jegybank mintegy harminc kétes kölcsönügylet miatt fordult a hatósághoz – a IX. Kerületi Ügyészség augusztus 17-én rendelte el feljelentés kiegészítést, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ