Cropped landscape
Kultúra
Mától Budapest Music Expo a Hungexpón
2018-10-0508:32
Idén is 18 ezer négyzetméteres területen, 82 kiállítóval, több tízezer hangszerrel, koncertekkel, előadásokkal, bemutatókkal várja az érdeklődőket a Budapest Music Expo mától vasárnapig a Hungexpo területén.
Az ingyenesen látogatható kiállítás az F és a G csarnokban kap helyet, a szakmai és oktatási program egy önálló helyszínnel erősödik. A látogatók a hangszerek kipróbálása mellett azt is megtapasztalhatják, hol tart a hang- és látványtechnika.
    
Több száz zenei esemény lesz az expón, fellép többek közt Petruska András, a Blahalouisiana, az AWS, a Roy és Ádám Trió, a Belmondo, Pribojszki Mátyás, Vörös Attila, a Herrer Sára & The Mary Popkids Acoustic, a Salvus, és hangszerbemutatót tart sok ismert hazai zenész mellett a Megadeth amerikai metál zenekar holland dobosa, Dirk Verbeuren, valamint a német gitáros, Dave Goodman.
    
A nagyszabású gitárkiállításon 63 hangszer lesz látható, mindegyik egy-egy ismert magyar zenész tulajdona.
    
A szervezők idén nagy hangsúlyt fektetnek a speciális szakmai előadásokra, amelyek a hang- és fénytechnika, a hangszigetelés, a keveréstechnika és önmenedzsment területét ölelik fel. Először költözik ki egyszerre a három nagy jogkezelő szervezet, a Zenészképző keretében pedig tizenhárom zeneiskola települ ki standokkal és bemutatóórákkal. Lesz Backstage Akadémia, bárki beülhet a pop- és élőzenés rocktörténeti előadásokra, megrendezik az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntőjét és díjakat adnak át a szakma legjobbjainak.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ