Cover
Belföld
Nagy Ervin: Megélhetési politikusok maradtak a Jobbikban
2018-10-0921:42
Ahogy becsapta az ajtót Vona Gábor maga mögött, úgy lehullott a vakolat a Jobbikban, ezt pedig azóta sem tudják renoválni - mondta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Nagy Ervin filozófus,a Jobbik korábbi alelnöke. Szerinte a Jobbik választási politikája kudarcba fulladt, a volt pártelnök pedig elsőként hagyta el a süllyedő hajót. 
Nagy Ervin szerint borítékolható volt a Jobbik szétesése, számítani lehetett rá, hogy egymásnak fognak feszülni párton belül. Szerinte Vona Gábor választási ígérete, miszerint ha nem nyernek lemond, szimbolikus volt, hiszen tudta, hogy nem fogják tudni megszorítani a Fideszt.

Hozzátette: felelőtlenség volt így otthagyni a pártot, ráadásul olyan emberekre, akik egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy egy ilyen helyzetben lévő pártot egyben tartson, előre vigyen.
Szerinte várható volt, hogy lesznek, akik nem fognak kitartani a párt balliberális irányba történő eltolódásában. Kiemelte: akik a pártban maradtak, azok már inkább megélhetési politikusok. Úgy vélte: lesznek még a Jobbikból kiváló, a Mi Hazánk Mozgalomhoz hasonló szervezetek.

A filozófus szerint az a politika, amit a Jobbik jelenleg képvisel sokkal inkább romboló, mint konstruktív, a párt egyre inkább a balliberális oldal felé nyit.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ