Cover
Külföld
A migrációt segítő beadványt terjesztett be a LIBE
2018-10-1019:42
A 2015-ös nagy roham óta még mindig egymillió migráns él Európában, menedékkérelmének elbírálásra várva. a LIBE-bizottság mai brüsszeli ülésén egy újfajta vízum ötletével állt elő, amely alkalmas arra hogy még több migránst csalogasson az EU-ba. Árendás Péter, az ECHO TV brüsszeli tudósítója a Napi aktuálisban elmondta: egy régi-új javaslatról van szó, amit egy éve már beterjesztettek a balliberális erők nyomására.
Árendás Péter elmondta: a javaslatot korábban már elfogadta az Európai Parlament és az Európai Tanács, azonban később felfüggesztették Magyarország, Csehország és Lengyelország vétója okán. Hozzátette: egy migránspárti egyezményről van szó, ami ugyanazokat az elemeket tartalmazza mint az egy évvel ezelőtti javaslat, kiegészítve további liberális elemekkel.

Az egyik ilyen elem egy teljes körű műveleti támogatás, amit előirányoztak a menekültügyi eljárások során, ez még könnyebbé tenné a menekültek beáramlását az Európai Unió területére
- mondta. 

A beadványban emellett szerepel a migrációkezelést segítő csoportok felállítása, akik munkáját igény szerint igénybe vehetnék a tagállamok. Ez szintén a migrációt segítené -tette hozzá.

Emellett a LIBE még több támogatást kért a bizottságtól a válság kezelésére.

A teljes bejelentkezés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ