Cropped landscape
Belföld
Ágh Péter: A Sargentini-jelentés az ellenzék mankója
2018-10-1021:01
Ki kell állni Magyarország szabadsága mellett és a Brüsszelből érkező hazugságcunamit vissza kell utasítani - jelentette ki Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint erre azért van szükség, mert az Európai Parlament el akarta venni a magyar országgyűlés jogait.
A Honvédelmi és rendvédelmi bizottság tagja szerint a bevándorláspárti politikusok bosszút akarnak állni Magyarországon, a helyi politikusok pedig mindezt igyekeznek megjeleníteni saját politikájukban.
Ágh Péter szerint a jelenlegi folyamatok egyértelműen a Honvédelmi és rendvédelmi bizottság hatáskörébe tartoznak, ugyanis nem pusztán kulturális és gazdasági, de biztonsági kihívásokat is magában rejt az Európát érintő migrációs nyomás.

A magyar kormány bírja az emberek felhatalmazását, akik úgy döntöttek, hogy az országot meg kell védeni. A politikus szerint a frissen benyújtott Sargentini-jelentéssel szembehelyezkedő határozati javaslattal ennek a döntésnek kell érvényt szerezni - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy az ellenzékre ebben az ügyben sem lehetett számítani.

Ágh Péter szerint a magyar határvédelem stabil, egyaránt alkalmas Magyarország és Európa védelmének ellátására. Velkovics Vilmos felvetésére a politikus hangsúlyozta, hogy jelenleg a legfontosabb, hogy a határőrizet joga továbbra is megmaradjon az ország hatáskörében. Ennek érdekében a kormány lépéseket tesz a magyar honvédség megerősítésében.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ