Cropped landscape
Belföld
Angard: Miért ne hihetnénk Volner Jánosnak?
2018-10-1021:49
Az elmúlt pár napban a Jobbik belügyeitől volt hangos a magyar sajtó, nem véletlenül. Nyilvános üzengetések, kizárások, kilépések, korrupciós vádak. Több jobbikos – köztük a frakcióból kizárt Volner János – nem tud tovább azonosulni a pártvezetés által elképzelt iránnyal, az egyik utolsó cseppet a pohárban pedig a Jobbik jelenlegi vezetésének Soros-kapcsolatai jelentették. A Jobbikról és a Jobbikot körülvevő botrányokról is vitázott a pást baloldalán ülő Tóth Csaba és Závecz Tibor, valamint a jobboldalon ülő Gajdics Ottó és G. Fodor Gábor. Moderátor: M. Dobos Marianne.
A Jobbik-frakcióból múlt héten kizárt Volner János volt Napi aktuális című műsorunk keddi adásának vendége. A politikus egyebek között arról beszélt, régóta olyan folyamatok húzódnak a Jobbikon belül, amelyeknek megpróbált ellenszelet biztosítani, ilyen volt például a Jobbik balra tolódása, amivel a pártban sokan nem tudtak azonosulni. 

Volner szavaira reagálva Závecz Tibor, a Závech Research alapító ügyvezetője kijelentette, nem lehetett észrevenni, hogy a Jobbik balra tolódott volna, hanem szélsőjobbról elindult a közép felé.
Ott középtájt egyébként nem csinálta jól, hanem túl gyorsan lezárta. Erre van példa, hogy kell ezt csinálni, pont a Fidesz csinálta meg 1993 és ’98 között. Öt évig tartott, ennek ez a kifutási ideje, de ezt a Jobbik meg akarta csinálni másfél év alatt
– jelentette ki. 

M. Dobos Marianne kérdésére, hogy a Jobbik „középen” találkozhat-e az LMP-vel, Závecz Tibor kiemelte, a pártelnökök találkozhatnak, de a szavazók nem, mert semmi közük egymáshoz. 

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, ami most kiderül a Jobbik ügyeiről, azt nem újságírók állítják, hanem a párt egyik legprominensebb, legfajsúlyosabb politikusa mondja. Úgy fogalmazott, 
kipakolja az asztalra mindazt a mocskot és szemetet, amit egyébként az emberek a Jobbik egy-másfél éves tevékenysége során végig sejtettek.
Mi van Volner Jánossal? – tette fel a kérdést Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója annak kapcsán, hogy Volner János az ECHO TV-ben kitálalt a párt Soros Györgyhöz köthető kapcsolatairól is, hiszen – mint azt állította – a párt támogatói között több Soros-hálózathoz köthető személy is van. 

Tóth Csaba úgy véli, nincs kizárva, hogy Volner kollaborált a Fidesszel, mert meglátása szerint az ellenzéki képviselő nyilatkozata olyan, mintha egy kormánypárti politikus mondta volna. 
G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója szerint nincs szó a Tóth Csaba által felvetett Volner–Fidesz-együttműködésről, ugyanis szerinte a Jobbikban „azért borult ki a bili”, mert nem történt tisztulási folyamat, hanem csak felaprózódás, sikertelenség és kiábrándultság. 
Volner eddig nyelt, számított, várt, hogy mi történik, és nem történt semmi (…) Szerintem igenis hihető folyamatról írt, amikor azt mondta, hogy Soros emberei balra próbálták fordítani a Jobbikot. Miért ne hihetnénk neki?
– tette fel a kérdést G. Fodor Gábor. 

A teljes adás: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Angard 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ