Cropped landscape
Belföld
Főpolgármester-választás – versengésbe kezdtek az ellenzéki pártok
2018-10-1020:52
Előválasztást tartana az MSZP, a Párbeszéd és a DK a főpolgármester személyéről. Szerintük ugyanis budapestiek tízezrei mennének el megszavazni, hogy kit indítsanak a jövő évi főpolgármester-választáson. Az LMP nem akar csatlakozni a többi ellenzéki párt kezdeményezéséhez, akik teljesen kizártnak tartják, hogy támogassák a Jobbik esetleges jelöltjét a jövő évi választásokon.
Vállalná az ellenzéki főpolgármester-jelöltséget Horváth Csaba. A szocialisták fővárosi képviselője hangsúlyozta, hogy a Párbeszéddel és a DK-val közösen egy előválasztáson szeretnék megtalálni Tarlós utódját.

Zugló jelenlegi polgármestere, Karácsony Gergely is szívesen lenne főpolgármester, ha az ellenzéki pártok őt indítanák közös jelöltként és a budapestiek is támogatnák.

Az LMP teljesen kizártnak tartja, hogy csatlakozzon a többi ellenzéki párt kezdeményezéséhez. Gál József, a párt fővárosi képviselője szerint az LMP nem lát a politikai politikai palettán magához hasonló progresszív pártot, ezért az előválasztáson valószínűleg nem fog részt venni.

A DK európai parlamenti képviselője Niedermüller Péter nemrég még azt mondta, hogy bizonyos kérdésekben el tud képzelni együttműködést a Jobbikkal, párttársa azonban most egyértelműen kijelentette, hogy a jövőévi főpolgármester választáson nem támogatnák az egykori radikális párt jelöltjét. Gy. Németh Erzsébet hozzátette: a DK folytatja a közvetlen főpolgármester-választásért indított aláírásgyűjtő akcióját, mert továbbra sem hisznek abban, hogy Tarlós István és Orbán Viktor elkötelezettek lennének emellett.
ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ