Cover
Belföld
Kollár Lajos: A haláleset és Székely László felmentése között nincsen összefüggés
2018-10-1120:44
Hetek óta címlapokon olvashatók az Országos Kardiológiai Intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László ügyének újabb és újabb fordulatai. A történet újabb elemekkel bővül, új konfliktusok keletkeznek, és hétfőn már a parlamentben is erről volt szó. Kollár Lajos érsebész, a Pécsi Tudományegyetem emeritus professzora a Napi aktuálisban elmondta, hogy biztosan kijelenthető, hogy a haláleset és Székely László felmentése között nincsen összefüggés.
Az érsebész felidézte: az említett beteg július 30-án került a kardiológiai vizsgálatra, ahol egy kardiológus korrekt leletet írt róla, ahol látható volt, hogy a betegnek a mellkasában tizenegy centiméteres kóros értágulat van. Ez veszélyes állapot, mivel ez a tágulat bármikor elszakadhat - tette hozzá. 

Több probléma van ekörül: nem tudjuk például, hogy ez mikor alakult ki, hiszen nincs tünete. A kolléga egy szakmailag elfogadható megoldást választott, egy egyénre leszabott eszközt helyezett be, ennek a hátránya az, hogy ez egy hónapot vesz igénybe - hívta fel rá a figyelmet a professzor.
Úgy gondolom, hogy más technikával megoldható lett volna, hiszen akkor nem kell egyénileg legyártani. Ezzel a beteg állapota stabilizálható lett volna, én az időfaktorokban látom az alapvető hibát.
Ezt a beteget szoros megfigyelés alatt kellett volna tartani, mert nem lehet tudni, hogy ez a kóros tágulat mikor szakad el - tette hozzá.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ