Cropped landscape
Sport
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsen
2018-10-1114:50
Átadták a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát. A cél minél több nemzetközi szintű játékost kinevelni a férfi és női válogatott számára. Az új létesítményt Orbán Viktor miniszterelnök adta át, aki a csapatszellem fontosságára hívta fel a fiatalok figyelmét. 
A magyar kosárlabdasport kiemelkedő egyéniségei előtt minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, Michael Jordan mondásával adta át az újonnan épült pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiát Orbán Viktor miniszterelnök.
Az ő tanácsát helyezem most a szívetekre, jegyezzétek ezt meg legyetek kedvesek, és használjátok az életetekben. Így hangzott a jó amerikai bölcsessége: "A meccset a tehetség nyeri, a bajnokságot a csapatszellem és az értelem." Köszönöm szépen a figyelmet és ezzel a Kosárlabda Akadémiát, a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát átadom.
Az akadémia egy három pályából álló kosárlabdacsarnokkal, állandó és mobil lelátóhellyel rendelkezik. A sportkomplexumhoz 60 férőhelyes kollégium, irodák és előadótermek is épültek. A célokat Rátgéber László így fogalmazta meg:
Példát mutassunk, ne csak a világszínvonalú létesítményünkkel, de legfőképp professzionalizmusunkkal, fanatizmusunkkal, utánpótlás-nevelő munkánkkal, és húzóerő legyünk!
Az Akadémia legfőbb célja az, hogy nemzetközi szintű játékosokat neveljen.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ