Cropped landscape
Belföld
Novák Előd: Száznál is több jobbikos vett részt a Simicska-pénzek szétosztásában
2018-10-1120:53
Úgy tűnik, hogy kabátlopási ügybe akarnak keverni minket, akiktől ellopták a pártunkat - így reagált Novák Előd Jakab Péter botrányba fulladt nyilatkozatára, ahol a szóvivő azt mondta: Dúró Dórán keresztül került kapcsolatba a Jobbik a CEU alapítójával, Teplán Istvánnal. Szerinte a párt vezetése a jelenlegi döntéseit is a volt jobbikosok nyakába akarja varrni. A politikus beszélt arról is, hogy zajlott a Jobbikon belül a Simicska-pénzek elosztása.
Dúró Dóra olyannyira nem volt döntéshozó helyzetben, hogy már 2016-ban lemondott a frakcióvezető-helyettesi posztjáról. Tehát ő ezekért a döntésekért nem tud felelősséget vállalni
- mondta az üggyel kapcsolatban.

Hozzátette: A képviselőnő a Jobbik vezetőségének akarata ellenére sem volt hajlandó aláírni a CEU védelmében az alkotmánybírósági beadványt. Az akkori elnökségből Dúró Dóra mellett csak Volner János és Toroczkai László ellenezte a döntést - emelte ki.

Novák Előd elmondta: sokan elvesztették a közéletbe vetett hitüket a Jobbik balra tolódása okán. Mint mondta: nincs mindenkinek bérelt helye a Jobbikból kilépők közül a Mi Hazánk Mozgalomban. Azt azonban megerősítette: Volner János előtt nyitva áll a kapu. Szerinte bár a politikus komoly mulasztásokat követett el, de mindig harcolt a Jobbik balliberális irányvonala ellen.

A politikus elmondta: 2016-os kizárásának fő oka az volt, hogy Simicska Lajos elszámoltatását szorgalmazta, ezért pedig komoly kritikákat kapott Sneider Tamástól és Vona Gábortól. A Simicska pénzek elosztása kapcsán azt mondta: nagyon sokan csak most jöttek rá, miben is vettek részt.

Novák Előd elmondta: száznál is több jobbikosról tud, aki részt vett a pénzek elosztásában, ők a párt központból kapták az utasításokat.
Úgy zajlottak néha a beszélgetések hogy adhatok még néhány milliót? Hány milliót tudsz vállalni? Amit szét kellett osztani az 500 ezer forintos határ alatt, mert onnantól kell nevesíteni, hogy ki a befizető
- mondta a politikus.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ