Cropped landscape
Belföld
Deutsch Tamás: Weber mellett fogok voksolni
2018-10-1807:29
Két jelölt van a Néppártban az Európai Bizottság elnöki pozíciójára, Manfred Weber a frakció kereszténydemokrata szárnyát képviseli, míg Alaxander Stubb a pártban szintén jelenlévő balliberális irányzatot. A kereszténydemokrata irány támogatójaként én személy szerint Weber mellett fogok voksolni - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában.
A politikus beszélt a Sargentini-jelentésről is. Ha egy parlament azt mondja az EU-nak, hogy egy olyan döntés született, amely alapvetően beavatkozik a tagállami hatáskörbe, annak kell, hogy legyen jelentősége. Hozzátette: olyan őrült megállapítások szerepelnek ebben a politikai vádiratban, amivel kapcsolatban kötelessége volt az Országgyűlésnek visszautasító határozatot elfogadni.

Deutsch Tamás szerint az Európai Bíróság meg fogja állapítani, hogy szabálytalan volt a Sargentini-jelentés elfogadása. A vonatkozó jogi normák egyértelműek, a tartózkodó szavazatokat is leadott szavazatnak kellett volna számolni - szögezte le a képviselő.

"Ez egy csoda, nagyszülő lettem"

A képviselő beszélt arról is, hogy bővült az MTK-család, ugyanis megszületett Deutsch Bálint. Az érdem és a siker elsősorban Lilláé és Bencéé, én pedig már két napja gyakorlom a nagypapa szerepet. Nagyszerű érzés - mondta a politikus.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ