Cropped landscape
Belföld
Kocsis Máté: Demeter Márta tetténél fennáll a bűncselekmény gyanúja
2018-10-2121:55
A probléma nem pusztán az, hogy Demeter Márta politikai haszonszerzés reményében hazudott a miniszterelnök családjáról, hanem az, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnökeként tisztában kellett azzal lennie, hogy törvénytelenséget követ el a katonai adatok nyilvánosságra hozásával - jelentette ki Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője az ECHO TV Bayer show című műsorában elmondta azt is, az ügyészséghez fordulnak, ugyanis olyan adatokkal élt vissza, aminek Btk.-s következményei lehetnek. Kocsis Máté továbbá kitért a Jobbik helyzetére, amit jelenleg szappanoperához hasonlított, valamint szó esett az Európai Parlament képviselőiről, akik jelentős részéhez képest még Demeter Márta is egy intellektuális nagyhatalom. 
Teljesen bizonyos vagyok benne, hogy ő tudta, ez a kislány nem a miniszterelnök lánya. Ennek ellenére a kérdésébe bújtatva tett egy olyan állítást, amire természetesen az egész balliberális média ráugrott. A hír pedig futótűzként terjedt és maradt a hírhamisítás ténye és a magyarázkodás lehetősége. Nem utazott a miniszterelnök lánya semmilyen katonai gépen – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A probléma nem pusztán az, hogy Demeter Márta politikai haszonszerzés reményében hazudott a miniszterelnök családjáról, hanem az, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnökeként teljesen tisztában kellett azzal lennie, hogy 
törvénytelenséget követ el a katonai adatok nyilvánosságra hozásával. 
A Fidesz frakcióvezetője elmondta az ügyészséghez fordulnak az ügyben, már csak azért is, mert az álláspontjuk szerint bűncselekmény valósulhatott meg. A közmegbízatásával összefüggésben olyan adatokkal élt vissza, aminek Btk.-s következményei lehetnek. A felelősségek alól nem bújhat ki, ezeket az adatokat nem lehet nyilvánosságra hozni - magyarázta Kocsis Máté. 
 
A bűncselekmény gyanújával összefüggésben Bayer Zsolt máris felvezette a témát, vagyis egy parlamenti párt adhat-e át pénzt úgy vidéki szervezeteinek, hogy ezen anyagi források eredetéről semmilyen dokumentum nincs. A Jobbik nyilvánosságra hozott ügyeiről Kocsis Máté azt mondta:
a jobbikos szappanoperának ez még csak a nyitánya. Lehet néhány napon belül az ország olyan részleteket fog megtudni a Jobbik életéből, amikre nem voltunk kíváncsiak. 
Kocsis Máté kitért továbbá a Sargentini-jelentésről szóló Európai Parlamenti vitára is. 
Az ott ülők jelentős részéhez képest még Demeter Márta is egy intellektuális nagyhatalom.
Ami azért  is említésre méltó, mert ezek az emberek országokról hoznak ítéleteket. Egyrészt ezek elfogadhatatlanok, másrészt, ha mögéjük nézünk, kik mondják ezeket? Ránk támadnak, meghazudtolnak minket, utána pedig meg vannak sértődve, hogyha ezt egy hazai határozatban visszautasítjuk. Ők gúnyt űznek ebből - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője. 

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ