Cropped landscape
Belföld
„Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak”
2018-10-2307:19
A Terror Háza Múzeum évek óta rendez rendhagyó történelemórákat, aminek az az oka, hogy napjainkban már több mint 4 millió olyan magyar állampolgár van, akinek semmilyen emléke nincs a totális diktatúrák világából – hívta fel rá a figyelmet Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának október 23-i adásában.
A Terror Háza Múzeum igyekszik az intézmény falain belül felfrissíteni a történelemórákat. Tallai Gábor kiemelte, 1956-ban történt a XX. század legjelentősebb antikommunista forradalma, de a történelem tankönyvekben mindössze négy oldalt szánnak neki. A diákok nagyon kevés tényanyaghoz jutnak és a mai fiatalok nem nagyon tudják elképzelni, hogy a 62 évvel ezelőtti ifjúság miért is vonult az utcákra. 
A Terror Háza Múzeum a rendhagyó történelemórákkal segít megérteni azt, hogy azok, akik akkor megtették, azok ugyanolyanok, mint a mai fiatalok. Segít megérteni azt, hogy mi vezetett ahhoz a bátorsághoz, hogy az életüket is kockára téve és feláldozva vállalták a küzdelmet a világ akkori legnagyobb szárazföldi hadseregével
– emelte ki a Terror Háza Múzeum programigazgatója. 

Tallai Gábor szerint, ha sikerül a hősök történetét bemutatni a mai kor ifjúságának, akkor talán valóban ráészlelnek arra, hogy „ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak”, mert számontartják azt, ha valaki ezért a nemzetért valamit tett. 

A teljes beszélgetés: 

ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt! 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ