Cropped landscape
Belföld
Volner János: Egyeseknek a többmilliárdos kasszakulcs megszerzése számított
2018-10-2520:34
A politikának alapvetően szívből kell fakadnia, nem pedig jól megfontolt anyagi érdekeknek kell eleget tenni - ezt mondta Volner János az október 23-án a köztévé épülete előtt tartott tüntetésről. Szerinte a Jobbik saját beosztottjai vettek részt a demonstráción, vagyis a párt így vagy úgy, de fizetett a forradalom évfordulóján a hőbörgésért. A volt Jobbikos képviselő a műsorban beszélt még a párt kétes pénzügyeiről és arról is, hogy a párt, a pártalapítványok és a frakció pénzügyi keretei alapján a Jobbik 2,7 milliárd forint fölött gazdálkodhat éves szinten.
Volner János szerint a tüntetés őszintétlen műbalhé volt, nem pedig egy spontán reakció, aminek próbálták beállítani. Szerinte a Jobbiknak korábban nem volt szüksége fizetett alkalmazottakra egy demonstráción, szimpatizánsaik lelkesedésből, hazaszeretetből jöttek.

A párt pénzügyeiről azt mondta: vezetése alatt a frakció gazdálkodása hibátlanul működött, az ellenőrzéseken megfelelt. Egyetlen dolog volt csupán feltűnő: nyolc év alatt egyetlen cash flow jelentést sem kapott a párt egészéről.

Most már kezdem érteni, hogy miért. Hiszen, ha áttekinthető egy párt gazdálkodása, és a vezetésben ülők rálátnak arra, hogy mi folyik annál a pártnál, akkor nem lehet zacskós pénzezni
- fogalmazott ezzel kapcsolatban.
Hozzátette: a párt alelnökeként gyakran nem volt rálátása a párt belső ügyeire. Például, amikor hivatalosan tájékoztatást kért a párt elnökétől arról, hogy kikkel épít a Jobbik külpolitikai kapcsolatokat, megtagadták tőle a tájékoztatást. Szerinte a párt vezetése akkor Soros György embereivel tartott konferenciát Brüsszelben.

Volner János közlése szerint 

a Jobbik több mint 2,7 milliárd forinttal gazdálkodhat éves szinten. 

Erről azt mondta: a kasszakulcs megszerzése egyesek számára fontosabb volt, mint a nemzeti politizálás tartása.

A Jobbik LMP-vel való esetleges együttműködésről azt mondta: a kezdetektől látta a folyamatot az elnökségen belül. Szerinte Vona Gábor már korábban össze akarta boronálni a két pártot. Mint mondta: a párt jelenlegi vezetése a tisztújítás után kiirtotta azokat, akik a nemzeti irányt szerették volna tartani.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ