Cover
Belföld
Hertel László: Gémesi Györgynek esze ágában sincs megegyezni
2018-10-3020:10
A gödöllői Zöld Híd Kft. október 29-től felfüggesztette a szemétszállítást a pénzügyi feltételek hiánya miatt, áll a cég közleményében. Ugyanakkor kedden Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormány biztosítja a szemétszállítást, és fenntartja a rezsicsökkentést. A kialakult helyzetről Hertel László, Sződ polgármestere beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában, aki lemondásra szólította fel Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét a Kft. vezetésében betöltött posztjából.
Először amikor a lomtalanítást nem tudta a társulás elvégezni, másodszor amikor a zöldhulladék szállítás sem történt meg és most pedig már az alap feladatát, a kommunális hulladékszállítást sem tudja elvégezni ekkor telt be végleg a pohár – mondta Hertel László.

Bíztam abban, hogy Gémesi György a társulás elnöke meg tudja oldani a problémát, de most már látom, hogy ez nem fog menni – tette hozzá Sződ polgármestere. Kiemelte: Gémesi Györgynek esze ágában sincs megegyezni. 
A Fidesz arra szólította fel Gémesi György gödöllői polgármestert, az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökét, hogy vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállított helyzetért - közölte Vécsey László, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten, újságírók előtt.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ