Cropped landscape
Belföld
Morvai Krisztina: Sikerült teljesen levetkőzni a „merjünk kicsik lenni” politikát
2018-10-3007:09
Arra a legbüszkébb Morvai Krisztina EP-képviselő, hogy az elmúlt csaknem tíz esztendőben volt szerepe abban, hogy hazánk a Gyurcsány–Bajnai-féle „merjünk kicsik lenni” országból példaadó és vezető állam lett az Európai Unióban. A politikus erről az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának keddi adásában beszélt. A független európai parlamenti képviselő már korábban bejelentette, nem indul a jövő évi voksoláson. Az elmúlt 10 év politikai munkásságáról most egy könyvben számol be, amiben beszél arról is, hogy az emberek miért félnek migrációellenes pártra szavazni. 
25 emmi csaladokeve statikbanner nov 970x90
hirdetés
Amikor Morvai Krisztina 2009-ben európai parlamenti képviselő lett, akkor – ahogy fogalmazott – Magyarország egy olyan ország volt, amely mindenben igyekezett megfelelni a gyarmattartók érdekeinek. Felidézte, az a Göncz Kinga volt az emberi jogokkal foglalkozó LIBE-bizottság alelnöke, aki a szemkilövető Gyurcsány-kormánynak volt a minisztere. 

Az EP-képviselő elmondta, Brüsszelben nem váltott ki óriási felháborodást 2006 véres ősze, hiszen, ha „szocialista-liberális kormány teszi azt, akkor az rendben van”. 
Amíg Magyarország „rendes gyerek” volt mindent megkaptak a nyugati gazdasági hatalmak. Nem szabad elfelejteni, itt az a modell működik, hogy a gazdasági hatalom megrendeli, a politikai hatalom teljesíti, a média pedig eladja az embereknek
– tette hozzá. 

Morvai Krisztina szerint 2009-től fősodratúvá váltak azok a radikális megnyilvánulások, amelyeket ő kezdett ez az Európai Parlamentben. Példaként hozta fel a „nem leszünk gyarmat” jelszót, vagy éppen a „Magyarország a magyaroké” 

Az európai parlamenti képviselő visszaemlékezett arra is, amikor 2015 januárjában Ásotthalomnál szembesült azzal, miként özönlenek át a migránsok a zöldhatáron, miként kezdődött el a tömeges migráció úgy, hogy a széles közvélemény akkor még nem is szembesült azzal. 
Morvai Krisztina úgy véli, a büntetésről fog szólni a 2019-es európai parlamenti választás. Az emberek meg fogják büntetni a bevándorláspárti erőket. 

Angela Merkel visszavonulásával kapcsolatban a politikus azt mondta, a német kancellár már nem beszél közös hangot a szavazóival.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
Strabag 970x90 banner 181108
hirdetés
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ