Cropped landscape
Kultúra
Az Akadémia egyik legfontosabb feladata a döntéshozók és a társadalom tájékoztatása
2018-11-0513:13
Az Akadémia egyik legfontosabb feladata a döntéshozók segítése mellett a társadalom tájékoztatása arról, hogy hol tart a tudomány - hangsúlyozta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke A magyar tudomány ünnepe rendezvénysorozat hétfői, budapesti megnyitóján.
A rendezvénysorozat célja, hogy a tudomány legújabb eredményeit, fogalmait, lehetőségeit, perspektíváit, kérdésfeltevéseit bemutassa a tudomány iránt érdeklődő nagyközönségnek - fogalmazott Lovász László, kiemelve, a rendezvénysorozat mottója: Határtalan tudomány, amely "izgalmas szellemi utazást kínál ország határokon, a tudományok közötti határokon és gondolkodásunk berögződött határain keresztül is". Ismertetése szerint az idei rendezvénysorozat nyitóelőadása az önvezető autók jövőjével foglalkozik: hogyan érzékelik az őket körülvevő világot, miként képesek kezelni a mindennapi helyzeteket.

Az egész országra kiterjedő, egy hónapon át tartó programsorozat több száz rendezvénnyel, előadással várja a közönséget - mondta köszöntőjében Barnabás Beáta, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese. 

Az ünnepi megnyitón adták át az MTA 2018. évi tudományos díjait is.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ