Cropped landscape
Gazdaság
L. Simon László: Sok volt a visszaélés a kulturális tao kapcsán
2018-11-0621:05
A kulturális tao megszüntetését javasolja az országgyűlés gazdasági bizottsága jövő év elejétől, azaz azt, hogy cégek társasági adójuk egy részét kulturális intézményeknek ajánlhassák fel. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában L. Simon László országgyűlési képviselő elmondta: a túlburjánzó korrupció és csalások miatt az egyetlen lehetséges megoldás a kulturális tao megszüntetése.
L. Simon László elmondta: hiába szigorították az elmúlt években a törvényeket, valójában nem lehetett minden kiskaput bezárni. Megerősítette: jövő héten már szavazhatnak a javaslatról. A képviselő hozzátette: a filmművészet területén továbbra is lesz lehetőség arra, hogy társasági adóból támogatásokat nyújtsanak, a színház zene és tánc világában azonban 2019-től megszűnik ez a támogatási forma.

Tarlós István Orbán Viktornak címzett leveléről - melyben arra kéri a miniszterelnököt, hogy ne szüntesse meg a kormány a kulturális taot, hanem csak a visszaéléses helyzeteket számolja fel - azt mondta: a főpolgármester felvetése alapjába véve a budapesti színházak világát érinti, itt viszont csak minimális problémákról lehetett beszélni. Szerinte a színházak más formában ugyan, de meg fogják kapni a kellő támogatást, erre a költségvetés lehetőséget ad.

A képviselő kiemelte: a módosítás hatására az adóbevétel az államnál fog maradni, így azt nem fogják tudni más területekre átvinni. A forrást a kormány közvetlenül fogja tudni elosztani, szigorú szakmai szempontoknak megfelelően - tette hozzá. 
 
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ