Cropped landscape
Belföld
Szabó Bálint: Akár már csütörtökön ítélet születhet a Szeviép-ügyben
2018-11-0621:54
Akár már csütörtökön megszülethet az elsőfokú ítélet Szeviép-ügyben – nyilatkozta Szabó Bálint az ügy károsultjainak ügyvédje az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Hozzátette: abban az esetben, ha a szegedi járásbíróság bűnösnek találja a vádlottakat és több mint 5 év szabadságvesztéssel sújtja őket, már aznap rács mögé kerülhetnek. Nincs még egy város Magyarországon, ahol megmerték volna azt csinálni, hogy többmilliárd forint értékben ellopják az alvállalkozók pénzét, amelyet aztán a szocialista haverok között osztanak szét – fogalmazott Szabó Bálint. 
Habár nagyon sok jel utal arra, hogy a szegedi járásbíróság nem független a helyi politikától, Botka Lászlótól, illetve a városházától, ennek ellenére úgy tűnik van igazságszolgáltatás Szegeden – fogalmazta meg véleményét Szabó Bálint Szabó Anett kérdésére. 

Teljes mértékben tud azonosulni az ügyész által összefoglalt vádbeszéddel, amellyel a károsultak is egyetértenek – tette hozzá. 

Az ügyészségi vádirat szerint a Szeviép egyfajta bankként működött Szegeden. Ahelyett, hogy a kisvállalkozókat, a neki dolgozó alvállalkozókat kifizette volna, ahelyett több százmilliós kölcsönöket nyújtott különböző gazdasági társaságoknak és magánszemélyeknek. 

Ezen kölcsönök közül az egyik legnagyobb tétel – 430 millió forint – a szegedi önkormányzati reptér jelenlegi vezetőjéhez került, aki korábban Ujhelyi István személyi sofőrje volt - mondta az ügyvéd. Ez a 15 vádpont közül az egyik, amely alapján az ügyész börtönbüntetést kért az érintettekre a szegedi járásbíróságtól. 

Szabó Bálint szerint az ügyben nem kevesebbről van szó, minthogy az alvállalkozóktól ellopott pénzeket, kitalicskázták a Szeviép cégcsoportból Ujhelyi István sofőrjének cégéhez. 

Közölte: már csütörtökön megszülethet az elsőfokú ítélet az ügyben. 
A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ